The man who can’t be moved er en sang av The Script som er utgitt i 2008, fra albumet The Script. Det er et poprock band fra Irland.
Sangen handler om en mann med kjærlighetssorg som sitter på et gatehjørne som er uteligger der han først traff, mest sannsynlig, hans ekskjæreste. Men som han sier er han ikke ”broke”, han er bare en ”broken hearted man”. Han sitter der og flytter seg ikke, for hvis jenta ombestemmer seg vet hun hvor hun kan finne han. Tittelen kommer av at han blir kjent som ”the man who can’t be moved.”
Musikkvideoen er, som mange andre musikkvideoer, en blanding av en fortellende video og en fremførelse. Dette er nok gjort for å vise frem bandet samtidig som man får høre historien. Innimellom er den også illustrerende, for når han synger at politiet sier at han ikke kan sitte der, ser man at politiet snakker til han. Også når han sier at han skal blir berømt som "the man who can't e moved" ser man at han kommer på TV.
Musikkvideoen begynner med at han går bortover gaten og synger og slik varer den en god stund til han kommer til gatehjørnet der han setter seg ned. Innimellom ser man klipp av bandet, spesielt på refrengene. Mange mennesker går forbi og ser rart på han, så kommer politiet og sier han ikke kan sitte der. Snart samler det seg mange mennesker rundt han, og det ser ut som at de syntes synd på han. Så kommer pressen og begynner å intervjue han, og han kommer på TV som "mannen som ikke kan flyttes". Etter dette går tiden fort og det spoles fremover i musikkvideoen, og man ser det blir natt og dag, regn og snø. Det blir også filmet en klokke som går i fort film. Siste bilde er at han fortsatt sitter på hjørnet og ser på et bilde av mest sannsynlig jenta si.
Det er en klar sammenheng mellom teksten i sangen og handlingen i musikkvideoen. Bandet, The Script, har en historie de forteller og det de synger om vises i videoen, så det dreier seg om illustrasjon.
I begynnelsen blir han filmet fra froskeperspektiv, slik at man ser han i forhold til de store skysraperne, og da virker han ganske liten, og dette er kanskje for å få frem at han har kjærlighetssorg og kanskje føler seg litt liten. Mot slutten blir jo som sagt videoen vist i fort film, og dette er nok for å vise hvor lenge han sitter der og venter og håper på at jenta skal dukke opp. I begynnelsen når musikken er ganske rolig er det ikke så hyppige skifter mellom bildene, og det passer jo ganske bra til musikken. Mot slutten, spesielt når broen kommer blir det mer hyppige skifter, og da er jo musikken mer intensiv, så jeg syntes dette passer veldig bra.
I musikkvideoen møter vi vokalisten i bandet, det er han det handler om, og vi får ikke se noe til så mange andre bortsett fra i bakgrunnen. Vi får noen ganger se bandet, og det er nok for å markedsføre bandet.
Musikken i denne musikkvideoen er egentlig ganske lystig til tross for den litt triste undertonen. Også selve miljøet og måten det er filmet på virker ganske lystig og jeg tror dette er fordi det virker som budskapet i videoen er håp, og ikke det faktum at han er lei seg på grunn av at han har mistet jenta si. Og det er nok denne optimismen som først tiltrekker oppmerksomheten til seeren. Denne stemningen tror jeg nok er noe mange kan assosiere seg med, fordi mange har vel hatt denne følelsen av håp etter et brudd, eller før et forhold.
For å summere opp syntes jeg at musikk, bilder, tekst og miljø passer meget bra sammen, og sammenhengen mellom videoen og en målgruppe er ganske bra. Jeg mener målgruppen er mennesker som har opplevd kjærlighetssorg, men fortsatt har håp, og jeg mener denne videoen formidler dette ganske bra. Jeg tror ikke akkurat at denne videoen er med på å skape så veldig stor oppmerksomhet rundt artistene, men de får jo markedsført seg litt her. Jeg hadde en positiv opplevelse av denne musikkvideoen. Jeg syntes den formidlet håp på en veldig god måte.
torsdag 28. januar 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar